x
Skift til visning af fuldt website

Frese COMBIFLOW

Verdens første dynamiske 6-vejsventil

Frese COMBIFLOW

En ventil > Færre forbindelsespunkter > Minimerer potentielle lækageproblemer

Frese COMBIFLOW

Modbus > Fjernindstilling af flow via CTS

Frese COMBIFLOW

To størrelser dækker et bredt flowområde

Frese COMBIFLOW

Kun ét datapunkt/kabel til CTS

Frese bag verdens første dynamiske 6-vejs ventil

Vi har kombineret vores ventil til 4-rørssystemer med vores patenterede PICV-teknologi i en kompakt alt-i-én-løsning, der giver forenklet installation og drift samt energibesparelser.

- Med Frese COMBIFLOW har du kun brug for én ventil og én aktuator for at opnå komplet trykuafhængig indregulering og modulerende kontrol. Vi har reduceret noget af kompleksiteten i 4-rørs varme- og kølesystemer ved at minimere antallet af nødvendige ventilkomponenter, siger Przemyslaw Klosiak, produktchef for Frese A/S.

En forenklet og kompakt løsning

4-rørssystemer inkluderer varme- og kølelofter, decentraliserede ventilationsenheder, fancoils og konvektionsvarme- og køleenheder.

Indtil nu har det kun været muligt at betjene disse systemer dynamisk ved at kombinere en statisk 6-vejs ventil med en trykuafhængig reguleringsventil (PICV), hvilket kræver to ventiler, to aktuatorer, forbindelsesrør og en kontrolboks.

- Ved at integrere differenstrykregulatoren i ventilen har du færre forbindelsespunkter, hvilket minimerer potentielle lækageproblemer, og med blot én aktuator har du kun brug for ét datapunkt til bygningens CTS, forklarer Przemyslaw Klosiak.

Ved at designe 6-vejsventilen Frese COMBIFLOW til at dække et bredt flowområde, har vi forenklet udvælgelsesprocessen, da et begrænset produktsortiment kan dække en lang række behov. Derudover har en ekstrem høj flowkapacitet gjort det muligt at formindske ventildimensionen, hvilket yderligere bidrager til ventilens kompakte design.

Gennemtestet energibesparelse og robusthed

Vi har været en førende producent af trykuafhængige afbalancerings- og reguleringsventiler i over 30 år, og energibesparelsesfunktionerne i vores patenterede Frese OPTIMA Compact findes også i den nye 6-vejsventil. Disse fordele opnås ved at maksimere Delta T og eliminere overløb i systemet. Derudover har Frese COMBIFLOW vist det laveste tryktab, der er kendt på markedet, hvilket resulterer i betydelige energibesparelser på pumpen.

- Fordi alle trykudsving kompenseres af den integrerede differenstrykregulator i ventilen - det vil sige mekanisk - er belastningen på aktuatoren langt mindre end i statiske løsninger, hvor differenstrykket reguleres elektronisk af aktuatoren selv. Dette øger aktuatorens holdbarhed og bidrager til energieffektivitet gennem lavere strømforbrug, forklarer produktchef Przemyslaw Klosiak.

Ventilen har også en indbygget trykaflastningsfunktion, som sikrer, at terminalenheden, dvs. fancoilen, ikke går i stykker på grund af øget tryk, når ventilen er i lukket position.

Roterende Multiaktuator

Frese leverer COMBIFLOW 6-Way med en Roterende Multiaktuator, som kan fungere med fire forskellige styresignaler: 0-10V og 4-20mA, hvilket gør den ideel til marineformål, samt BACnet og Modbus kommunikationsprotokoller, der muliggør fuld indsigt og fjernstyring via centrale kontrolsystemer.

Gennemskylning og rengøring af 4-rørssystemerne er enkel og effektiv med Frese COMBIFLOW, da slutbrugeren blot kan fjerne DP-komponenten, rengøre den, skylle systemet og samle ventilen med minimal forstyrrelse i den daglige drift.

Vi har patent på denne integrerede teknologi og ser frem til at samarbejde tæt med vores kunder i den videre udvikling af Frese COMBIFLOW produktsortiment.


Video - Roterende Multi-aktuatorVideo - Montagevejledning
Besøg vores hovedside: frese.eu

Fotos

Tekniske tegninger

Downloads

Kontakt