x
Skift til visning af fuldt website

Frese FLOWVAGT

Næstved Fjernvarme

200 fjernvarmekunder i Næstved har fået Freses ny FLOWVAGT installeret, og dermed er både Frese og Næstved Fjernvarme på vej mod fremtidens IoT


Freses IoT-rejse

”Det begyndte med, at Næstved Fjernvarme kom til os med et helt konkret behov: De havde brug for en fjernbetjent, batteridrevet ventilløsning, som kunne monitorere, styre og afbryde flowet til fjernvarmeinstallationen,” fortæller Martin Overbjerg, Business Development Manager, District Energy, Frese.

Det blev startskuddet til Freses IoT-rejse, og det første produkt, Frese FLOWVAGT, er nu installeret hos op mod 200 fjernvarmekunder i Næstved.


Et stærkt samarbejde

Frese FLOWVAGT er en batteridrevet IoT ventilløsning, som giver mulighed for at overvåge tryk og temperatur, samt begrænse eller helt afbryde flowet til installationen.

”Vi kan simpelthen isolere installationen fra vores ledningsnet, og det var det, vi ønskede,” forklarer kundechef Arne Ulstrup fra Næstved Fjernvarme og fortsætter: ”Vi er meget tilfredse med udviklingsforløbet af Frese FLOWVAGT. Der er blevet lyttet til de ønsker vi havde. Det kunne vi ikke ønske os bedre.”

Et af Næstved Fjernvarmes krav til ventilen var, at den let skulle kunne integreres i selskabets eksisterende fjernvarmeunits, og den opgave har fjernvarmeselskabet løst i samarbejde med sin leverandør, Gemina Termix.

”Installationen forløber rigtig nemt, specielt nu hvor vi har fundet ud af, hvor meget vi kan forberede hjemme på værkstedet,” siger Jacob Søndergaard, som er Servicetekniker ved Næstved Fjernvarme.


Trådløst via Sigfox

Frese FLOWVAGT udmærker sig blandt andet ved, at det ikke længere er nødvendigt at have en tekniker i nærheden af den installation, der skal betjenes. Overvågning og betjening sker via en hjemmeside. Herfra kommunikeres der trådløst via netværket Sigfox til den ønskede Frese FLOWVAGT.

Kontrolboksen er batteridrevet, så det er ikke nødvendigt at foretage nogen form for elektrisk installation hos kunden. Dette kan lade sig gøre, da systemet drives via Sigfox-nettet, der har et ekstremt lavt strømforbrug. Levetiden for batteriet er op til 10 år.


Første bølge klar

Næstved Fjernvarme er snart færdige med første bølge af installationer i foreløbig 200 units, og kundechef Arne Ulstrup ser frem til at sætte dataanalysen i gang.

”Når de 200 enheder, vi har købt, er blevet monteret, og vi kan se,at de skaber den værdi, som vi ønsker os, vil vi tage stilling til, om de skal udbredes til andre steder i byen, og om ventilen skal indbygges permanent i vekslerunitten. Vi ser det her som en investering i fremtiden. På sigt ser vi bestemt nogle gode muligheder, også økonomisk, i at få de her ventiler installeret,” siger han.

Læs mere om Frese FLOWVAGT