x
Skift til visning af fuldt website

 


Frese TERRA går under jorden i fjernvarmen

Med præisolerede fuldsvejste kugleventiler til fjernvarmesektoren tilbyder Frese nu et fuldt sammenhængende produktprogram, der dækker hele ledningsnettet lige fra varmeværket til den enkelte forbruger.

Da Frese for lidt over et år siden købte fynske DE Valves, var der måske enkelte, som undrede sig over, hvorfor et firma, der er højt specialiseret inden for dynamisk ventilteknologi, pludselig interesserede sig for præisolerede jordforlagte ventiler.

Men vi har hele tiden vidst, hvor vi ville hen med projektet: Vi vil udbygge vores produktportefølje til ledningsnetejere og operatører i fjernvarmen og være med til at skabe nye sammenhænge mellem energicentret og forbrugerne.

En central del af den sammenhæng ligger i den rørføring, der binder hele systemet sammen. Og det er her, Freses nye kugleventil, TERRA, for alvor har noget at byde på.

TERRA er designet specifikt til fjernvarmesystemer og andre lukkede systemer, hvor vandet behandles for at modstå intern korrosion.

Fordi ventilen er fuldsvejst, lever den op til de høje krav i både fjernvarme og fjernkøling og giver den højeste grad af sikkerhed.

Den er designet som en ”flydende” kugleventil, hvor selve kuglen bevæger sig, når trykket ændres, og ikke påvirkes af aksiale kræfter. Dette skyldes designet og opbygningen af ventilhuset. Fordi vi har valgt dette design, kan Frese levere et produkt, der både er ekstremt fleksibelt og særdeles omkostningseffektivt.

Vi vil faktisk gå så langt som til at sige, at TERRA er det absolut bedste køb på markedet for jordforlagte kugleventiler. Og nu skal du høre hvorfor:

Det er derfor, jordforlagte kugleventiler i dag er en integreret del af Freses produktudbud til fjernvarmesektoren.

Vi ser os selv som en del af et større økosystem med forbundne produkter og løsninger til hele energicentret og distributionskæden. Derfor fortsætter vi vores udvikling af intelligente IoT-løsninger, som allerede nu kan kombineres med TERRA.