x
Skift til visning af fuldt website

 


Frese er nyt medlem af Euroheat & Power med store ambitioner for fjernvarmen

Smarte bygninger og smarte energisystemer, der hænger sammen og kan kommunikere i alle dele af fjernvarmenettet. Det er nøgleelementer i den globale grønne dagsorden. Vi er klar med intelligente og energibesparende løsninger som nyt medlem af Euroheat & Power.

Når du hørte navnet Frese for blot få år siden, ville du sandsynligvis have tænkt på dynamiske kvalitetsventiler til bygninger. Og mens det stadig er vores kerneforretning, danner denne gennemprøvede teknologi nu grundlag for et nyt fokus på fjernvarmesektoren.

- Vi styrker og udvikler vores løsninger til fjernvarme. Vi har altid været eksperter i væskebaserede systemer. Det er dét, vi lever af. Bedre Delta T, forbedret systemeffektivitet, det er vores DNA. Nu bruger vi det som en basis for at gøre vores tilbud til fjernvarmesektoren meget større, siger Global Sales Director hos Frese, Stephen Hart.

Et teknologisk økosystem

Vi ser os selv som en del af et bredere økosystem med forbundne produkter og løsninger til hele energicentret og distributionsnetværket. Ud over vores PICV'er og andre ventiltyper, som vi har tilføjet til produktporteføljen de senere år, giver opkøbet af DE Valves i 2020 os mulighed for at tilbyde fuldsvejste kugleventiler til underjordisk installation i fjernvarmenetværk. Ventilskabe og dæksler er også blevet en del af produktprogrammet.

- Vi bevæger os fra de kundenære installationer til det bagvedliggende netværk. Men du kan ikke rigtig tale om et “system”, medmindre alle dele er forbundet. Det, vi ønsker, er en smart bygning, der er forbundet til et smart netværk. Og et smart netværk kan kun være smart, hvis du kan indhente oplysninger, analysere dem og bruge dem til løbende at optimere ydeevnen. Det er her, vores IoT- og FLOWCLOUD-løsninger spiller ind. De giver dig mulighed for at overvåge dine sensorer og giver dig både bred og dyb indsigt i alle dele af dit fjernvarmenetværk, så du løbende kan reagere og tilpasse systemerne, forklarer Stephen Hart.

Rykker grænserne

Det var disse digitale løsninger, som Euroheat & Powers administrerende direktør, Paul Voss fik øje på.

- Vi er glade for at byde Frese velkommen til EHP-fællesskabet. Med de grønne europæiske ambitioner og den bredere energiomstilling, der ændrer forretningsbetingelserne i hele vores industri, er vi alle under pres for fortsat at rykke grænserne for, hvor grønne, effektive og innovative fjernvarmenetværkene kan blive. Frese kommer med ambitionerne, erfaringen og den nødvendige know-how til at hjælpe med den udvikling, siger han om organisationens nye medlem.