x
Skift til visning af fuldt website

22.02.2005

Sådan opnår man termisk indregulering

Den europæiske ventilfabrikant Frese har lanceret sit sortiment af termostatiske reguleringsventiler i Storbritannien.

CirCon+ and TemCon+ ventilerne er fremstillet specielt til varmtvandsanlæg med varmt brugsvand, hvor der kan være stor risiko for bakterieproblemer.

For at sikre den termiske balance gennem varmt brugsvands-systemet er CirCon+ og TemCon+ installeret på systemets returside og styrer automatisk temperaturen på det vand, der cirkulerer gennem ventilerne, til en forudindstillet temperatur på mellem 37°C og 65°C.

TemCon+ er specielt velegnet til systemer, hvor der er risiko for bakterieproblemer som for eksempel legionella. Et bypass på ydersiden af ventilens termiske element tillader regelmæssig pasteurisering af systemet ved af øge vandets temperatur til mellem 70°C og 80°C. Dette bypass kan kontrolleres enten manuelt eller automatisk ved hjælp af en aktuator, der er forbundet med BMS.

Circon+ og TemCon+ er fremstillet i rustfrit tinnikkelbelagt DZR-materiale i størrelserne 15 mm og 22 mm med enten gevind eller stumpe ender, og sortimentet har været i brug i mere end 20 år i varmt brugsvands-anlæg over hele verden.

Frese TemCon