x
Skift til visning af fuldt website

10.11.2011

Frese A/S kåret til årets ejerleder på Sjælland

Der var hæder til Frese A/S og ikke mindst til direktør Claus Frese, da han onsdag den 2. november blev udnævnt til Årets Ejerleder i Region Sjælland.

Det var en jury sammensat af repræsentanter fra PwC, Ejerlederne og Berlingske Business, der gav Claus Frese den hæderfulde titel.

Juryens begrundelse var blandt andet, at Frese A/S er et godt eksempel på en Ejerledet virksomhed, der har gennemført et vellykket generationsskifte. Claus Frese (49) er tredje generation i firmaet, der blev stiftet i af hans farfar i 1944.

Desuden lagde juryen vægt på, at Frese i takt med væksten har fået professionel bestyrelse, at virksomhedens produkter afhjælper presseerende energiproblemer ved at gøre bygninger mere energivenlige, og at virksomhedens produkter skaber en platform for fremtidig global vækst, da virksomheden er til stede i mange lande og har planer om at gå ind på nye vækstmarkeder.

Endelig pegede juryen på, at Frese har indgået partnerskaber med globale virksomheder, der er med til at skabe grundlag for virksomhedens vækstambitioner.

- Vi er meget stolte over udnævnelsen. Det er et markant skulderklap til alle vores medarbejdere, som har været med til at udvikle Frese A/S til den virksomhed, vi er i dag. Det kendetegner os, at vi går imod strømmen og fokuserer globalt. Vi vil vokse 20-25 procent om året i de kommende år. Og så satser vi voldsomt på produktudvikling og vil hvert år udtage patent på mindst ét nyt produkt, siger Claus Frese.

Frese A/S er førende inden for fremstilling af automatiske reguleringsventiler til HVAC- markedet på verdensplan. Frese vil med sin ventilteknologi sikre hydraulisk balance i vandbaserede køle- og varmeenheder og herved også sikre optimal drift og komfort i systemerne på HVAC-markedet verden over.

For at komme i betragtning som Årets Ejerleder skal virksomheden været et A/S eller ApS og have mindst 10 ansatte, positiv egenkapital og overskud i seneste regnskabsår. Desuden skal virksomheden have udvist vækst i seneste regnskabsår. Det må hverken være børsnoteret eller udenlandskejet.

I alt 65 virksomheder kom i betragtning i 2011, hvorefter 18 blev nomineret, tre i hver seks regionale kåringer. Årets Ejerleder for hele Dannark 2011 blev kåret den 8. november.

Claus Frese kåret til årets ejerleder på Sjælland