x
Skift til visning af fuldt website

17.10.2011

Kroatisk distributør skaber nyt markeds-potentiale

Kroatien ser markedspotentialet for dynamiske strengreguleringsventiler lovende ud, og i 2010 lancerede Frese et samarbejde med en ny distributør i Kroatien ved navn IMP Termotehnika Regulacija d.o.o.

I løbet af de sidste 20 år har udviklingsinvesteringer i Kroatien ligget på et lavt niveau pga. den politiske og økonomiske situation. Der er derfor opstået et tvingende behov for at investere i Kroatiens infrastruktur og bygninger. Kroatiens politiske fokus er rettet mod EU-medlemskab, og i industrien forventer man derfor at se nye investeringer på en meget større skala end i de seneste år.

- Vedtagelse og indførelse af ny lovgivning med fokus på en forbedret energieffektivitet vil åbne landet for endnu flere markedsmuligheder, herunder for Freses nye generation af produkter, f.eks. "grønne ventiler", siger Davorin Komin, direktør for IMP Termotehnika Regulacija d.o.o.

Han peger på, at Frese har de bedste tekniske løsninger inden for flow- og temperaturregulering i varme- og køleanlæg. Selvom Kroatien, med et befolkningstal på 4,5 mio., tegner sig for et ganske lille marked, er der en række konkurrenter på det kroatiske marked. De har før været meget aktive inden for statisk regulering, men fokuserer nu på dynamiske strengreguleringsventiler. Komin mener, at samarbejdet og distributøraftalen med Frese vil føre til gode resultater og gøre hans virksomhed førende på markedet.

Samarbejde

I Kroatien oplever man, at stadig flere kontorprojekter fokuserer på systemer baseret på dynamiske strengreguleringsventiler, og IMP har indrettet sig efter disse markedsbehov.

- Under vores granskninger af markedet opdagede vi, at Frese er en pioner i verden inden for udvikling og produktion af dynamiske strengreguleringsventiler. Derfor tog vi kontakt til virksomheden. Til min store overraskelse fandt jeg ud af, at Frese allerede har 25 års erfaring i fremstilling af dynamiske strengreguleringsventiler, siger Davorin Komin.

IMP

IMP Termotehnika Regulacija d.o.o. blev grundlagt i Zagreb i 1992 og fokuserer på at sælge produkter til temperatur-, flow- og trykregulering samt måling i HVAC og industrisystemer. IMPs kunder er også distributører, fordi virksomhedens forretningsforhold er baseret på langsigtet gensidig tillid og et åbent samarbejde.

- Vi leverer til de største installeringsvirksomheder og entreprenører i Kroatien. Vi følger med i deres projekter og forsyner dem med de bedste løsninger og produkter, fordi tilfredse kunder er den bedste anbefaling, vi kan få, siger Davorin Komin.

IMP Termotehnika Regulacija d.o.o.