x
Skift til visning af fuldt website

-> MODULA, Bypass-enhed

Udfordringer med skidt i dit varme- eller kølesystem?


Undgå snavs i systemet med en Frese MODULA bypass-enhed

En af de største udfordringer i varme- og kølesystemer er skidt og snavs i rørene. Årsagen er, at systemet ikke er rent fra starten, og det medfører både driftsmæssige problemer og ekstra omkostninger.

Det kan man løse med en bypass-enhed. I Danmark har vi ikke haft tradition for at bruge bypass-enheder i køle- og varmesystemer, men det er der god grund til at genoverveje. For i mange andre lande har man set fordelene ved en bypass-enhed, og i England er det endda oftest en del af specifikationen på den type anlæg.

Når man sætter en bypass-enhed på et varme- eller kølesystem, kan man nemlig skylle skidt og møg ud af systemet, uden at det sætter sig i varmeflader og ventiler. På den måde kan man sikre sig, at systemet er helt rent, før man sætter det i drift, og så undgår man problemer med ventiler, der ikke kan åbne og lukke og ineffektiv opvarmning som følge af snavs i varmeflader.

Frese MODULA bypass-enhed holder systemet rent

Frese har udviklet MODULA bypass-enhed, der er et kompakt og alsidigt ventilsystem, som kombinerer Freses OPTIMA Compact (trykuafhængig reguleringsventil) med afspærring, gennemskylning og aftapning i en præfabrikeret, velafprøvet og installationsklar bypass-enhed.

”Flere og flere lande anvender bypass-enheder i køle- og varmesystemer, og nu har det danske marked også fået øjnene op for, at de kan opnå en væsentlig reduktion af både opstartstid, drifts- og vedligeholdsomkostninger på den måde,” fortæller Jens Johansen, Frese Academy Manager.

En investering i effektivitet

MODULA bypass er en samlet og gennemtestet enhed. Den har et kompakt design og fylder minimalt, så den er nem at integrere byggeriet. Samtidig er det en driftssikker løsning med lang levetid, der eliminerer behovet for at investere i ekstra afspærringsventiler. På den lange bane er det derfor en særdeles fornuftig investering.

Der er ingen tvivl om, at bypass-enheder snart bliver meget mere udbredte på det danske marked, for fordelene er overbevisende:

Læs mere om MODULA bypass-enheden her

Nyheder 2022

Messer 2023