x
Skift til visning af fuldt website

08.12.2009

Dynamisk indregulering i en af Londons højeste bygninger

Heron Tower er tegnet af det berømte arkitektfirma Kohn Pederson Fox og sætter med sine eksklusive kontorfaciliteter en helt ny standard. Designet er både visionært og innovativt.

Med sine 202 meter og 46 etager bliver bygningen en af de højeste skyskrabere i City of London - en flot tilføjelse til byens skyline med en enestående udsigt. Bygningen forsynes med en 40 meter høj mast, så den samlede højde bliver 242 meter.

Men bygningen glimrer ikke kun ved sin højde. De 40.836 m2 kontorareal bliver af en hidtil uset standard. Den slanke glas- og stålkonstruktion kommer til at rumme 36 etager med kontorfaciliteter og en offentligt tilgængelig bar og restaurant på de tre øverste etager.

Og miljøet er der også tænkt på - en hel del faktisk. Skyskraberens varme- og kølesystemer udstyres med Frese Alpha dynamiske strengreguleringsventiler, der begrænser flowet til fan coils, varmevekslere og kritisk udstyr til teknikrummet.

Frese Alpha dynamiske strengreguleringsventiler sikrer en nem og pålidelig regulering af anlægget, uafhængigt af varierende differenstryk.

Frese skal levere mere end 2.700 Alpha ventiler, der indgår i Modula ventilsystemet. Dette system er specielt designet til fan coil-installationer og omfatter bypass til gennemskylning, aftapningshane på afspærringsventil og målepunkter. Ud over fan coil-ventilerne, skal Frese også levere Alpha Wafer ventiler til varmevekslere og kritisk udstyr til teknikrum, f.eks. chillere og isbeholdere.

- Alpha ventilen er ikke vores nyeste teknologi, men har bevist sit værd verden over, især i høje bygninger. Desuden har Skanska anvendt ventilen med held i tidligere projekter i Storbritannien, siger Matthew Dunk, salgsdirektør for Frese UK.

Han påpeger, at Alpha ventiler forhindrer overløb, så pumpen kan fungere ved optimal virkningsgrad, hvorved der spares energi.

Før de endeligt ville bekræfte den vigtige ordre, ville Skanska sikre sig, at Frese kunne levere kvalitet, pålidelighed og service på højeste niveau. De blev ikke skuffede, da deres projektteam besøgte fabrikken i Slagelse i november 2008.

Frese UK har udviklet et nært forhold til Skanska i forbindelse med Heron Tower-projektet. Matthew Dunk forventer, at bygningen vil blive en væsentlig reference for Frese på verdensplan. Skanska er en af verdens største koncerner inden for entreprenørvirksomhed, og det er fantastisk at arbejde sammen med dem på et så skelsættende projekt. De har en glimrende forståelse for Freses produkter og værdsætter innovation. Han ser frem til at udvide samarbejdet yderligere.

Dynamiske indreguleringsprodukter er ikke tidligere blevet specificeret i Storbritannien i nævneværdig grad. Freses team har brugt de seneste fem og et halvt år på tale med udlejere, byggefirmaer, specifikationsvirksomheder og installatører for at udbrede kendskabet til fordelene ved dynamiske ventiler. Det anerkendes i stigende grad, at vores produkter sparer tid på installationsstedet, sikrer stabilt flow og, vigtigst af alt, er energibesparende, så der er noget for enhver smag.

The Tower