x
Skift til visning af fuldt website

06.05.2010

Indendørs klimaløsninger hos Iberostars hovedkvarter er baseret på et system med variabelt flow

Iberostar er en koncern i den internationale turistsektor med mere end 100 hoteller i 16 lande. Klimainstallationen i det nye hovedkvarter er baseret på cirkulationspumper, der er kontrolleret af et CTS-anlæg, der justerer flowet alt efter behovet.

Installationen består af et Active Cool Beams-system, der afkøler kontorområderne. Dette system fungerer med en indblæsningstemperatur, der ligger tæt op ad den indstillede komforttemperatur og forebygger træk, da det sørger for en mere stabil og ensartet rumtemperatur end andre systemer.

Andre systemer blev installeret for at afkøle resten af bygningen: F.eks. har kantinerne et fan coil-system med fire rør, og der er et AHU-system til afkøling af gange og cafeteriet.

For at indregulere vandkredsløbene i anlægget med variabelt flow blev der installeret Frese Optima-ventiler på hver af de 686 fan coil og i de forskellige Cool Beams-grupper.

Frese Optima kombinerer en dynamisk strengreguleringsventil med en differenstryksregulator og en modulerende motorventil med fuld autoritet. Med denne kombination kan Optima balancere anlæg med variabelt flow perfekt. For at garantere en perfekt ydeevne er alle Optima-ventiler installeret med en snavssamler foran.

"Vi er meget tilfredse med dette projekt, som vi arbejdede på fra april 2008 til juli 2009. Klimaløsningen i Iberostar-bygningen fremhæver, hvorfor Freses dynamiske strengreguleringsventiler er referenceproduktet på det spanske marked", fortæller Fernando Muñoz, der er salgsdirektør for Temper Clima og var ansvarlig for projektet.

Iberostars hovedkvarter