x
Skift til visning af fuldt website

Frese Gruppen satser på avancerede ventilløsninger til marine-markedet

Artiklen er bragt i Søfart-magasinet den 27/5-2019

Frese har altid været innovative, og i dag har de rettet blikket mod marinemarkedet, hvor de benytter deres erfaring med besparelser på energi via indregulering af hydrauliske systemer med dynamiske ventiler i kommercielt byggeri på land.

Frese har udgangspunkt i Danmark, hvor virksomheden blev grundlagt i 1944 i Slagelse af Børge Frese. I dag er det 3. generation, der leder virksomheden, som er blevet globalt førende inden for avancerede teknologiske og dynamiske regulerings- og kontrolventiler.

"Fra midten af 1980’erne gik Frese fra produktion af sanitetsprodukter til teknologisk mere komplekse produkter, såsom trykuafhængige automatiske indreguleringsventiler. Vi er stadig en dansk virksomhed med produktion og hovedkontor i Danmark, men vi har et tæt samarbejde med leverandører, kunder og partnere over hele verden, som gør os i stand til fortsat at levere innovative produkter til marine- og offshore virksomheder globalt", fortæller Jesper Friis-Wandall Nielsen, Business Development Manager, Marine and Industry hos Frese.

Freses produkter sikrer overholdelse af nye miljøkrav

Samarbejdet mellem Frese Gruppens to selskaber, marinestøberiet og ventilproduktionen, har skabt en produktportefølje, der er fremstillet i materialer som rustfrit stål og nikkelaluminiumbronze, som er velegnede til anvendelse i selv de mest krævende miljøer - herunder behandling af ballastvand, fjernkøling med havvand og flere offshore applikationer. -En stor del af skibsflåden over hele verden lever i dag ikke op til de nye miljøkrav om mindre udledning af skadelige miljøgasser og rensning af ballastvand, når man sejler på tværs af verdenshavene. Freses dynamiske ventiler m.m. er effektive i alle vandbårne systemer fra maskinrummet og til varme- og køleområder over dæk.

På forkant med udviklingen

Et af de skibe som Frese har været underleverandør til er ’Color Hybrid’ fra Color Line – et topmoderne og helt nyt skib bygget på Ulstein Værft, som er verdens største plug-in-hybridskib, der skal sejle på ruten mellem Sandefjord i Norge og Strømstad i Sverige. Skibet sætter en ny standard for blandt andet reducerede drivhusgasemissioner. Her bidrager Frese med en samlet ventilpakke af dynamiske ventiler til alle vandbårne køle- og varmesystemer – både i maskinrummet og i HVAC-delen over dæk. -De norske værfter er meget innovative og på forkant med udviklingen, ligesom vi også altid har været hos Frese med HVAC. OMT (Odense Maritime Technology) står bag en rapport, som dokumenterer fordelene ved dynamiske ventiler, der både har lavere samlede investeringsomkostninger og reducerer energiforbruget med op til 50 procent, forklarer Rasmus Frimann Nielsen, Product Manager, Marine and Industry hos Frese.

Info om Frese