x
Skift til visning af fuldt website

Nyt låsesystem giver sikrere dæksler

Det er slut med det gamle antrækkersystem på Freses støbte dæksler. Låsebolte skal forhindre, at rust og støv får låsen til at sætte sig fast.

Det er umuligt helt at undgå, at der siver en smule vand ned i en fjernvarmebrønd, når det regner meget. Hidtil har det kunnet give udfordringer med dækslernes antrækkersystemer, når støv fra asfalt og gummistøv fra bildæk efterhånden har sat sig i låseboltene og gjort det svært at åbne et dæksel, når der var behov.

Med Freses nye låsesystem undgår du dette problem. Her låses dækslet ved, at to lange bolte går ned og spænder fast i de møtrikker, der er støbt ind i skørtet. Vand og snavs vil altså kunne løbe direkte igennem gevindet.

Ved blot at køre bolten gennem møtrikken og spænde med 100 Nm, undgår du bevægelige dele, og da møtrikken er indstøbt i skørtet, vil der heller ikke kunne opstå problemer som følge af eftermontage.

Hvis låsen trækkes fuldt til spænder den næsten to ton, så dækslet ikke løsner sig, når der er trafik.

Løsningen er enklere og mere brugervenlig end den gamle. Det lave moment kombineret med det patenterede hængsel med sammenbygget gasdæmper og fjeder sikrer bedre arbejdsmiljø. Og sidst men ikke mindst er låsen både nem at vedligeholde og nem at skaffe reservedele til.