x
Skift til visning af fuldt website

Flere og flere gør som Frederikshavn Forsyning

Omlægningen til fjernvarme giver travlhed i branchen, og mange er godt i gang med at anlægge pumpestationer for at løse udfordringen. Lige nu er vi allerede ved at bygge fire pumpestationer, og der er mindst seks mere på vej inden for det næste halve år.

Frederikshavn Forsyning har fået den første komplette Frese pumpestation, der er designet som en kombineret pumpestation med dublerede pumper, trykholdestation med dublerede overstrømsventiler, flowmåling og lavtemperaturshunt. Og snart kan du også se Frese pumpestationer flere andre steder i landet.

Vi har talt med Claus Flensted, der er projektleder hos Frederikshavn Forsyning, for at høre, hvordan det er gået med den nye pumpestation, der er designet og leveret som en komplet løsning med indsvejsning til ledningsnettet, styring og integration i Frederikshavns Forsynings SRO.

Et ord er et ord

”Vi involverede Frese i projektet, fordi vi kendte dem fra tidligere. Vi ved, at vi kan snakke frit om tingene, og at Frese er løsningsorienterede. Hvis vi har brug for en anden komponent, eller hvis der er en ventil, der skal ændres på, så finder vi en løsning på det. Og så ved vi, at et ord er et ord, og det kan vi rigtig godt lide,” fortæller Claus Flensted.

”Da vi indviede boosterstationen, valgte vi at invitere til Åbent Pumpehus, og folk var meget begejstrede. De var imponerede over det gode arbejdsmiljø inde i stationen, hvor der er plads til at udføre service, og samtidig er det pænt lavet,” fortsætter Claus.

”I fjernvarmebranchen vil man tit komprimere så meget som muligt, men vi har prioriteret, at der skal være god plads inde i stationen til at udføre servicearbejde. For os var det vigtigt, at arbejdsmiljøet er i orden, for den skal være der i mange år,” supplerer René Graugaard fra Freses Fjernvarmeteam.

Kvalitet og ekspertise betaler sig

Men hvordan er det så gået med den nye pumpestation, siden den blev sat i drift? ”Pumpestationen har kørt uden problemer siden start,” fortæller Claus. ”De fleste er nødt til at bruge lang tid på at køre sådan noget ind, fordi ventilerne skal reguleres. Der har vi valgt at bruge noget af det bedste grej og de rigtige eksperter, så vi kunne få det til at køre optimalt fra starten, og det har det gjort”, afslutter han.

Vil du se en boosterstation?

Der har været stor interesse for at se pumpestationen, og mange vil gerne høre mere om mulighederne. Husk, at du altid velkommen til at få råd og vejledning, hvis du skriver til info@frese.dk. Men du har også mulighed for at tilmelde dig ventelisten til det næste Åbent Pumpehus-arrangement, hvis du vil se Frederikshavn pumpestation i virkeligheden.