x
Skift til visning af fuldt website

Solidt fundament for vækst

Frese, globalt førende producent af state-of the-art dynamiske ventiler, kunne torsdag, den 1. maj 2014 fejre de første 70 år i branchen.

Siden Børge Frese i 1944 etablerede et lille støberi i Danmark, har Frese fortsat med at vokse både i Danmark og internationalt. Frese er i dag en af de førende producenter indenfor fremstilling af nyskabende dynamiske trykuafhængige motor- og indreguleringsventiler til varme-, ventilation- og aircondition systemer over hele verden, med støberiets rødder stadig solidt på plantet via produktion af korrosionsbestandige komponenter til skibsindustrien hos Frese Metal.

Familien er aktivt involveret i den daglige drift af virksomheden, hvor tredje generation af familien er ansat på ledende poster.

- Min far, Johnni, startede i lære hos min farfar og overtog virksomheden i 1975. Hans hjerte bankede for støberiet, men han så samtidig mulighederne i at udvikle ventiler til køle- og varmeanlæg, siger Tina Frese, der er salgschef med ansvar for virksomhedens distributører på det europæiske marked.

I dag ejer de tre søskende Tina, Claus og Kim Frese virksomheden og har ønsket at være involveret i den daglige drift, hvor de er i nær kontakt med både medarbejdere og kunder.

Teknologiske pionerer

I 1960’erne begyndte Frese at producere ventiler til sanitetsmarkedet, og i 1988 havde virksomheden udviklet og taget patent på den første generation af dynamiske reguleringsventiler, hvilket positionerede Frese som pioner.

Det nye koncept med dynamiske reguleringsventiler udfordrede de udbredte traditionelle statiske ventilløsninger. De dynamiske ventiler havde mange fordele frem for de traditionelle reguleringsventiler, herunder eliminering af behovet for proportional indregulering og erstatning af flere individuelle ventiler med en enkel ventil.

Global vækst

Som pioner havde Frese en unik teknologi og begyndte at udvide internationalt ved hjælp af regionale distributører. Behovet for dynamiske ventiler voksede og det samme gjorde konkurrencen, samtidig opstod nye brands og produkter, herunder nogle fra Freses distributørnet.

Forretningen har fortsat med at vokse i Danmark og globalt - i 2013 kunne Frese fejre sit 25 års jubilæum for udviklingen af Freses første dynamiske ventil.

Frese i fremtiden

Frese er i dag en af de ledende producenter af dynamiske reguleringsventiler med et bredt produktprogram og en vidtgående viden om HVAC systemer og applikationer. Med øget fokus på udviklingen af energieffektive bygninger, er de globale muligheder for Freses energibesparende ventilprogram vidtgående.

- Vi er i dag i en spændende fase i virksomhedens udvikling, og med vores øgede globale fokus har vi alle muligheder for at øge væksten via vores datterselskaber i England, Tyskland,Tyrkiet og Kina –vores salgskontorer i Australien og Mellemøsten og vores internationale netværk af distributører og samarbejdspartnere, siger Tina.

Hun fortsætter: ”Fjerde generation i familien er nu på forskellig vis tilknyttet Frese, og fortsætter den mangeårige familietradition.

Frese producerer et bredt program af dynamiske reguleringsventilløsninger til forskellige applikationer og den fremtidige vækst støttes af en dedikeret indsats for produktfornyelse og kundeservice.

Frese & Tina Sofie Frese