x
Skift til visning af fuldt website

Frese OPTIMA CompactFrese OPTIMA Compact

Dynamiske ventiler dækker alle rørstørrelser

I år er det 25 år siden, Frese sendte sin første dynamiske reguleringsventil på markedet.

Det fejrer virksomheden på sin stand på VVS-Messen, hvor tredje generation af de populære ventiler præsenteres. Her kan de besøgende fra den 17.-19. april opleve Freses OPTIMA-serie, der dækker dynamiske reguleringsventiler i 12 forskellige rørstørrelser fra DN 10 og op til DN 150.

Samtidig kan man tage en dialog med Freses medarbejdere om, hvordan man med installering af denne type dynamiske ventiler kan spare op til 50 procent af pumpeenergien i sit køle- eller varmeanlæg - sammenlignet med et anlæg baseret på statiske ventiler.

- Vi præsenterer markedets bedste teknologi i alle størrelser. OPTIMA-serien dækker 12 forskellige rørstørrelser fra DN10 og helt op til DN 150. Vi er blandt meget få virksomheder i verden, der kan levere et så omfattende produktprogram med et så stort et spænd. Vi er særligt stolte over, at vi for første gang kan præsentere den nye, trykuafhængige Frese OPTIMA 150 til store applikationer. Denne ventil dækker behovet for dynamisk regulering af kulde og varme i store luftbehandlingscentraler og pladevarmevekslere, siger produktchef Jens Johansen, Frese A/S.

OPTIMA er en intelligent kontrolventil, som er kendetegnet ved at være en tre-i-én ventil, der sørger for balance i systemet, kontrollerer rumtemperaturen og sikrer, at tryksvingninger ikke påvirker balancen eller rumtemperaturen. OPTIMA erstatter en strengregulerings- og en kontrolventil, og overflødiggør brug af trykdifferensregulatorer. Det betyder, at anvendelse af denne type ventil typisk reducerer installationsomkostningerne med op til 40 procent.

Kom og få en snak med Frese om, hvordan teknologien bag dynamiske ventiler gennem 25 år har gjort det lettere at indregulere køle- og varmeanlæg. I dag behøver man kun at indstille flowet, så sørger ventilen for, at der er konstant balance i anlægget.

Frese deltager på VVS’13 i Odense Congress Center den 17.-19. april i Hal C, stand nr. 4339, men kan også findes på ISH messen i Frankfurt den 12. – 16. marts i Hal 10.1 stand nr. B94

Frese OPTIMA