x
Skift til visning af fuldt website

Stort potentiale på det saudiarabiske marked

I de seneste par år er salget af dynamiske strengreguleringsventiler i Saudi-Arabien steget betydeligt.

Der lægges stadig større vægt på at reducere energiforbruget ved byggeprojekter, og rådgivere og installatører er begyndt at indse fordelene ved innovativ teknologi såsom dynamiske strengreguleringsventiler.

Der er et kæmpestort potentiale for indførelsen af dynamiske strengreguleringsventiler fra Frese i fremtidige byggeprojekter i Mellemøsten. I de seneste 30 år har man anvendt statiske strengreguleringsventiler til de fleste store projekter i området.

I 2005 var der kun et fåtal af leverandører og konsulenter i Mellemøsten, der havde hørt om dynamisk strengreguleringsventilteknologi, men takket være en øget bevidsthed om og større fokus på energibesparelse anerkendes fordelene i stigende grad. En af hovedfordelene ved dynamiske strengreguleringsventiler fra Frese er muligheden for at reducere et køleanlægs energiforbrug med mere end 50 %.

Yasser H. Awwad, Regional Sales Manager for Frese i Saudi-Arabien, forventer en fortsat vækst inden for denne type teknologi og produkter fra Frese i sit hjemland i de kommende år. Ud over at tilbyde kvalitetsprodukter er det vigtigt for en producent at etablere partnerskaber med dygtige og erfarne distributører for at komme ind på markedet.

Yasser H. Awwed siger: "Saudi-Arabien har et areal på 2.240.000 km² og spiller en central rolle i verdensøkonomien. Vi har fantastisk gode muligheder for, at Freses produkter kommer til at indgå i landets mange byggeprojekter i de kommende år. Vi arbejder tæt sammen med både producenter og distributører for at fremme brugen af dynamiske ventiler i så mange bygninger som muligt."

Vækstområder i fokus

I Saudi-Arabien er der udpeget fem vækstområder for fremtidens byggeprojekter. Det drejer sig om projekter inden for fast ejendom og hotelbranchen, sundhedssektoren, boligsektoren, uddannelsessektoren samt infrastruktur- og industribyggeri.

Freses strategi er at fokusere på tre af disse vækstområder, nemlig fast ejendom og hotelbranchen samt sundhedssektoren og uddannelsessektoren.

Fast ejendom og hotelbranchen:

Muslimske pilgrimme fra hele verden strømmer til de to storbyer Medina og Mekka. I 2010 var tallet af besøgende otte millioner, og det forventes at stige til 15 millioner i 2015. Denne betydelige stigning i antallet af besøgende har medført et øget behov for hotelkapacitet og dermed øget potentialet for dynamiske strengreguleringsventiler fra Frese.

Sundhedssektoren:

Da regeringen har planer om at investere mere end 46 mia. dollars i udviklingen af sundhedsvæsenet i løbet af de næste fem år, er der yderligere potentiale for løsninger fra Frese. Disse planer omfatter opførelsen af 22 hospitaler, 200 lægehuse og 150 skadestuer.

Uddannelsessektoren:

Ud over at forbedre sundhedsvæsenet planlægger regeringen også at investere mere end 45 mia. dollars i at forbedre uddannelsessystemet med det formål at øge antallet af universiteter fra 33 til 40 inden for de næste 25 år.

"Jeg er optimistisk med hensyn til Freses muligheder for inddragelse i mange af disse projekter. Der er stor efterspørgsel efter køleanlæg i Saudi-Arabien, og stadig flere konsulenter indser fordelene ved dynamiske ventilløsninger, når vi sætter disse op mod statiske ventiler. Frese-brandet bliver mere og mere kendt og værdsat for hver dag, der går," siger Yasser H. Awwad.

Yasser H. Awwad